Hoţii nu ţin cont de credinţă şi pun prada întâi de toate. Poliţiştii vă recomandă să fiţi foarte atenţi la bunurile dumneavoastră şi să evitaţi persoanele turbulente

DISTRIBUIȚI

Când mergem să luăm Lumină, o facem cu bucurie în suflet iar cele rele nu ar trebui să fie posibile în casa domnului. Asta susţin cei mai mulţi dintre preoţi şi credincioşi când vine vorba despre riscul de incidente la slujba de Înviere. Timpul ne-a demonstrat însă că uneori hoţii nu ţin cont de credinţă şi pun  prada întâi de toate. Poliţiştii vă recomandă să fiţi foarte atenţi la bunurile dumneavoastră şi să evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate. Numărul furturilor este în creştere. Au fost peste 4 mii de cazuri doar în primele două luni ale anului.

În noaptea sfântă a învierii Domnului bisericile din toată ţara se vor umple de credincioşi veniţi pentru a lua şi  duce în casele lor lumina. Printre ei s-ar putea strecura însă şi răuvoitori, atenţi la orice mişcare le-ar putea aduce un câştig uşor. Chiar dacă în timpul slujbei mâinile vă sunt ocupate pentru că ţineţi lumânările sau un buchet de flori, rămâneţi atenţi la bunurile dumneavoastră.

Poliţiştii şi jandarmii anunţă că vor fi cu mii în stradă, mulţi dintre ei în haine de civili, strecuraţi în mulţime. Cea mai bună pază însă este cea pe care v-o asiguraţi dumnneavoastră.

Numărul furturilor şi tâlhăriilor rămâne unul ridicat în ţara noastră. Potrivit statisticilor Poliţiei Române

doar în primele două luni ale anului au fost aproape 300 de cazuri de tâlhărie şi peste 4 mii de furt.

Prevenţia când vine vorba de incendii ar trebui să şi ea printre principalele preocupări, riscul fiind ridicat ţinând cont de numărul mare de lumânări. Preotul din imagine, de la Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală, ştie cel mai bine asta. În 2012, lăcaşul de cult a fost mistuit de flăcări uriaşe.

Sunt însă şi biserici unde preoţii au ignorat regulile prevenţiei. La peste 2.500 de biserici din ţară au fost aplicate amenzi şi avertismente după ce pompierii au descoperit că viaţa enoriaşilor ar fi fost pusă în pericol. Cei de la ISU îi sfătuiesc pe oameni ca în caz de incendiu să nu intre în panică şi să lase personalul instruit al lăcaşului să facă evacuare. Mai întâi persoanele în vârstă şi copii.