Harghita a îngheţat în această dimineaţă. În localitatea Joseni, mercurul din termometru a coborât până la -25 de grade Celsius

DISTRIBUIȚI

Harghita a îngheţat în această dimineaţă. În localitatea Joseni, mercurul din termometru a coborât până la -25 de grade Celsius. Localnicii se plâng că de mai multe săptămâni gerul nu-i mai iartă. Iarna asta a fost foarte costisitoare. Au consumat aproape toate lemnele pe care le aveau, ca să se încălzească.

Valoarile negative sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, supranumit şi „Mica Siberie” sau „Polul Frigului”. Vineri dimineaţă, însă, termometrul arăta -25 de grade Celsius, fiind minima zilei, potrivit meteorologilor.

Localnicii din Harghita, mai ales din zonele montane, spun că este ger de minus 15, minus 20 de grade de mai multe săptămâni. În astfel de condiţii, încălzirea caselor este foarte costisitoare. La Harghita Băi, proprietarii pensiunilor fac tot posibilul ca vizitatorii lor să nu simtă frigul de afară. 

Din 4 în 4 ore, angajatul pensiunii încarcă din greu cele două cazane care asigură căldura în camere.

Chiar dacă iarna le-a consumat lemnele, localnicii se bucură ca e zăpadă pentru că asta le asigură clienţi. Foarte mulţi turişti vin în Harghita să profite de pârtiile amenajate. Localnicii recomandă turiştilor să se îmbrace bine. dacă au drum în Harghita.

Potrivit meteorologilor, şi la noapte va fi ger. Temperatura va ajunge la -20 de grade Celsius.