Hackerul supranumit Guccifer a dat un interviu telefonic din puşcărie, pentru un post de televiziune din Statele Unite

DISTRIBUIȚI

Hackerul supranumit Guccifer a dat un interviu telefonic din puşcărie, pentru un post de televiziune din Statele Unite. Marcel Lazăr Lehel se află acum într-un penitenciar din Arad, acolo unde execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru că a spart conturile de e-mail ale unor oficiali români – europarlamentarului Corina Creţu şi fostului director al SRI,George Maior.

Peste Ocean, Marcel Lazăr a fost găsit vinovat pentru că a spart conturile de email ale o sută de personalităţi şi politicieni, printre care George Bush Junior, Colin Powell şi Hillary Clinton. Aflat în închisoare din 2015, el a discutat telefonic cu un producător al Fox News. Hackerul susţine că în spatele Guccifer 2.0, responsabil de atacul de anul trecut asupra serverelor Convenţiei Naţionale a Democraţilor americani, se află agenţiile americane şi nu cele ruseşti.

Din puşcărie, Guccifer, condamnat atât în România, cât şi în Statele Unite, spune că şi-ar dori să îşi execute întreaga pedeapsă în ţară. Deşi autorităţile americane ar dori extrădarea lui în Statele Unite, pentru ispăşirea unei pedepse suplimentare de 52 de sptămâni.

Guccifer a dezvăluit că în 2013, Hillary Clinton, pe atunci secretar de stat, a folosit un server nesecurizat ca să trimită mesaje neoficiale. Acesta a fost unul dintre reproşurile care i s-au adus democratei în timpul campaniei pentru Casa Albă, pe care a pierdut-o. Lazăr susţine însă că nu e primul care a accesat ilegal acele servere.

Guccifer este momentan singura persoană care a ajuns după gratii în urma scandalului cu sscandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton.