Guilermo Del Toro a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la Veneţia. Regizorul mexican a fost recompensat cu Leul de Aur pentru noua sa peliculă, „Forma apei”

DISTRIBUIȚI

Guilermo Del Toro a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la Veneţia. Regizorul mexican a fost recompensat cu Leul de Aur pentru noua sa peliculă, „Forma apei” – despre care criticii spun că este chiar mai bună decât „Labirintul lui Pan”, filmul care l-a consacrat pe del Toro.

Regizorul a impresionat juriul de la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia cu o poveste întunecată, descrisă de înşuşi Guillermo del Toro drept „un portret al speranţei”. Filmul spune povestea unei menajere mute care se îndrăgosteşte de o creatură acvatică.

Marele Premiu al juriului a fost câştigat de regizorul israelian Samuel Maoz, pentru „Foxtrot”. Iar Leul de Argint a fost ridicat de regizorul francez Xavier Legrand, pentru drama „Jusqu a la Garde”.  Cea mai bună actriţă a fost desemnată Charlotte Rampling, pentru rolul ei din „Hannah”. Iar cel mai bun actor, palestinianul Kamel El Basha, pentru „Insulta”. 21 de filme internaţionale au fost înscrise în selecţia oficială şi au fost proiectate de-a lungul celor zece zile de festival.