Goană după mistreţ, în apropierea celui mai mare centru comercial din Deva. Un porc sălbatic a ajuns chiar pe zona verde de la intrarea în oraş şi nu s-a lăsat prins cu una cu două

DISTRIBUIȚI

Goană după mistreţ, în apropierea celui mai mare centru comercial din Deva. Un porc sălbatic a ajuns chiar pe zona verde de la intrarea în oraş şi nu s-a lăsat prins cu una cu două. Au fost alertate autorităţile, iar zona s-a umplut de jandarmi şi poliţişti. În zadar s-au chinuit oamenii legii ore bune să prindă sălbăticiunea. Nici măcar tranchilizantele n-au avut niciun efect. Întreaga situaţie s-a calmat când mistreţul a decis în cele din urmă să ia drumul spre pădure. Circulaţia în zonă a fost oprită pentru evitarea unei tragedii.

Speriat şi hăituit, animalul s-a ascuns în bălăriile crescute într-o hală dezafectată de la intrarea în oraş. Oamenii legii s-au mobilizat şi au încercat să gonească mistreţul spre pădure. N-a fost chip însă ca sălbăticiunea să iasă din oraş.

Pentru că inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinară au fost de negăsit, autorităţile au apelat la îngrijitorii de la Adăpostul pentru animale fără stăpân, pentru a tranchiliza animalul. Ei bine, nici această metodă n-a funcţionat.

Zeci de politişti locali, politiţti de la rutieră, dar şi jandarmi au fost chemaţi să dea o mână de ajutor în operaţiunea… fugărirea mistreţului.

După ore bune de încercări, animalul a ieşit singur dintre buruieni şi, ameţit de la tranchilizante, a luat-o agale la pas către pădure. Circulaţia în zonă a fost reluată doar după ce animalzul a părăsit oraşul.