Gerul creşte consumul naţional de electricitate şi gaze. Astăzi şi marţi se vor înregistra valori record, anunţă autorităţile

DISTRIBUIȚI

Gerul creşte consumul naţional de electricitate şi gaze. Astăzi şi marţi, se vor înregistra valori record, anunţă autorităţile! Ministrul Energiei asigură că există cantităţile necesare ca să trecem de aceste zile cu temperaturi foarte scăzute.

Din cauza gerului, consumul de gaze şi energie electrică, în România, ar putea înregistra valori record. Astfel, se aşteaptă ca pe zi, consumul de gaze să fie undeva între 71 şi 74 milioane de mc, pe când atunci când vorbim despre energie electrică ar putea ajunge undeva la 9700 de MW. Unele termocentrale au luat decizia de a folosi păcură pentru a nu afecta pesiunea gazelor.

În această dimineaţă, consumul naţional de electricitate a fost mai mare cu 10% faţă de aceeaşi zi a anului trecut.

Duminică seara, Bulgaria a cerut României ajutor de urgenţă, din cauza unei probleme de sistem, pentru energie electrică însă vecinii României au fost refuzaţi având în vedere faptul că ţara noastră are nevoie de resurse suplimentare pentru zilele geroase.