Gerul anunţat de meteorologi pentru zilele următoare a determinat autorităţile să ia măsuri. La Galaţi, poliţiştii locali au început să strângă toţi oamenii străzii şi să îi ducă în adăposturi

DISTRIBUIȚI

Gerul anunţat de meteorologi pentru zilele următoare a determinat autorităţile să ia măsuri! La Galaţi, poliţiştii locali au început să strângă toţi oamenii străzii şi să îi ducă în adăposturi, departe de pericol. Din păcate, un prim caz de pacient internat din cauza degerăturilor s-a înregistrat deja, la Tecuci. Omul era atât de îngheţat încât rudele au crezut că e mort şi au chemat preotul. Acesta a descoperit că de fapt avea puls, aşa că a sunat la ambulanţă. În Ialomiţa, în schimb, un alt bărbat a fost găsit îngheţat în propria locuinţă. Pentru el medicii nu au mai putut să facă nimic. Era deja mort.

Bărbatul  care a murit de frig avea 68 de ani şi locuia singur într-o casă dărăpănată din Slobozia. Pentru că nu l-au mai văzut prin curte de mai bine de două săptămâni, vecinii au alertat autorităţile, care l-au găsit în pat, acoperit cu mai multe pături.

La Galaţi, un alt bărbat a degerat în propria locuinţă. Bărbatul de 40 de ani locuia într-o casă neîncălzită de la marginea oraşului. Zilele acestea a stat singur, iar când părinţii au venit să îl viziteze l-au găsit inert.

Bărbatul este acum internat la spitalul din Tecuci. Ca să nu ajungă în aceeaşi situaţie şi să degere şi ei, oamenii străzii au fost strânşi de pe străzi şi duşi în adăposturile primăriei.

Începând de mâine, în toată ţara va veni cu adevărat iarna. Va ninge viscolit, spun meteorologii, iar temperaturile minime vor scădea până la -15 grade.

Meteorologii spun că de sâmbătă vremea se va mai încălzi.