Frigul, dar şi trecerile bruşte de la temperaturile scăzute de afară la cele ridicate din interior nu sunt deloc bune pentru pielea noastră. Pe lângă faptul că tenul se poate usca excesiv, aceşti factori pot duce foarte rapid şi la apariţia cuperozei. Este vorba despre o afecţiune a pielii foarte întâlnită, caracterizată printr-o roşeaţă la nivelul feţei, dar care se poate extinde pe gât şi decolteu

DISTRIBUIȚI

Frigul, dar şi trecerile bruşte de la temperaturile scăzute de afară la cele ridicate din interior nu sunt deloc bune pentru pielea noastră. Pe lângă faptul că tenul se poate usca excesiv, aceşti factori pot duce foarte rapid şi la apariţia cuperozei.  Este vorba despre o afecţiune a pielii foarte întâlnită, caracterizată printr-o roşeaţă la nivelul feţei, dar care se poate extinde pe gât şi decolteu. Boala este cronică, dar diagnosticată la timp, poate fi ţinută sub control.

Statisticile arată că 40 la sută din femeile din România au cuperoză. Unele dintre ele nici nu ştiu că suferă de această afecţiune a pielii şi asociază înroşirea cu un ten uscat sau extrem de sensibil.

După o vizită la medicul dermatolog, Daniela a aflat si diagnosticul: cuperoză. Au urmat tratamentele, dar şi o mai mare atenţie acordată tenului pentru a ţine afecţiune sub control.

Cuperoza este o afecţiune a pielii care se caracterizează prin spargerea vinişoarelor de sânge de la nivelul obrajilor şi se manifestă prin înroşirea feţei, în special, însoţită de senzaţia de căldură locală temporară şi senzaţia de arsură.

Vremea rece poate agrava simptomele bolii şi este nevoie de o protecţie sporită pe timpul iernii.

Cauza bolii nu este încă pe deplin cunoscută, cel mai probabil este vorba despre o predispoziţie genetică. Tratamentul variază şi el de la o persoană la alta şi se stabileşte doar în urma unui consult la medicul dermatolog.

Şi în această situaţie, prevenţia constă într-un stil de viaţă sănătos.

Boala este mai întâlnită la femei, în special la cele cu vârstă de peste 30 de ani. Afecţiunea nu poate fi vindecată definitiv, dar evoluţia ei poate fi oprită, iar efectele diminuate dacă tratamentul este început cât mai devreme.