Fotografii istorice cu Liviu Dragnea şi preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii. Liderul PSD s-a văzut cu Donald Trump

DISTRIBUIȚI

Fotografii istorice cu Liviu Dragnea şi preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii. Liderul PSD s-a văzut cu Donald Trump. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei reuniuni informale la Washington, la care a participat şi premierul Sorin Grindeanu. Cei doi nu au putut rata ocazia de a se fotografia alături de preşedintele american şi au publicat câteva imagini şi pe internet. Rămâne totuşi o întrebare: cât a costat toată deplasarea şi…cine a plătit?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că a participat, împreuna cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină alături de Donald Trump, cu care a avut şi un scurt dialog.

mesaj Dragnea facebook

„Aseară am avut onoarea de a participa, împreuna cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: „Vom face să se întâmple asta! România e importantă pentru noi!”. A fost un dialog cald şi deschis„, a scris liderul PSD pe pagina lui de socializare.

Liviu Dragnea nu a ratat ocazia de a se fotografia alături de cel mai puternic om din lume. A postat şi câteva imagini în care a fost surprins când dă mâna şi vorbeşte cu Donald Trump.

Mândria e mare, mai ales că la eveniment nu au participat foarte mulţi lideri ai altor state.

Există totuşi şi o ipoteză interesantă care îl demască pe Liviu Dragnea. Europarlamentarul PPE Siegfried Mureşan a scris pe pagina lui de socializare să Dragnea ar fi fost cazat la cel mai nou hotel al lui Trump din Washington, unde preşedintele american a făcut o vizită surpriză şi a permis invitaţilor să se fotografieze cu el. 

Dacă analizăm imaginile din hotel şi cele postate de şeful social democraţilor, observăm că decorul seamănă suficient de mult încât ipoteza ar putea fi una cât se poate de adevărată. Şi, de fapt, liderul PSD să nu fi participat la marea cină cu Trump. La vizita preşedintelui la propriul hotel par să fi asistat mai toti oaspeţii hotelului. Unii mai norocoşi ca Dragnea. Cum este şi cazul unor tinere care şi-au făcut chiar selfie cu republianul. Mai mult, acesta le-a achitat şi nota de plată de la hotel în valoare de 1.000 dolari.

Întâlnirea de gradul zero cu Trump nu a fost deloc ieftină. Numai pentru patru nopţi de cazare, Liviu Dragnea a plătit peste 2.000 de dolari. Şi cine ştie câţi bani a mai fost nevoit să scoată din buzunar doar ca să îl vadă pe Trump în holul hotelului.

Din buzunarul contribuabililor, cel mai propbabil. Camera Deputaţilor a aprobat un memorandum intern privind deplasarea preşedintelui acestui for la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. În document se preciza că „acţiunea are caracter parlamentar” şi prevedea şi plata cheltuielilor aferente vizitei, transportul internaţional, cazarea, diurna şi cadourile simbolice, fără a fi precizată vreo sumă. Asta deşi trezorierul partidului a declarat că PSD va plăti toată deplasarea.

Dacă Liviu Dragnea a avut de unde să dea banii pentru călătorie, nu la fel s-a întâmplat şi în cazul unui partid din coaliţia de guvernare din Albania. Reprezentanţii partidului au încheiat un contract cu o firmă de consultanţă din America, prin care s-au angajat că timp de 6 luni vor plăti câte 15 mii de dolari, ca să facă rost de bani să meargă la cina cu Donald Trump.

În total, ceremonia grandioasă de inaugurare a învestirii preşedintelui american a costat între 175 şi 200 de milioane de dolari. Aproape jumătate din sumă, 90 de milioane de dolari, provine din donaţii, iar restul din vânzarea biletelor la eveniment.