Fostul medic al lotului naţional de gimnastică masculină, Cristian Stoiciu, şi-a suspendat activitatea din pricina „sistemului bolnav” de sănătate. După ani de muncă şi zeci de concursuri la care a însoţit marile valori ale ţării, specialistul mărturiseşte că sistemul l-a învins

DISTRIBUIȚI

Fostul medic al lotului naţional de gimnastică masculină, Cristian Stoiciu, şi-a suspendat activitatea din pricina „sistemului bolnav” de sănătate. După ani de muncă şi zeci de concursuri la care a însoţit marile valori ale ţării, specialistul mărturiseşte că sistemul l-a învins. Din pasiune pentru meserie, a continuat să primească bolnavi chiar şi după ce s-a retras din lumea sportului, însă lipsurile din spitale, plafoanele imposibil de limitate, care-i permiteau să ofere tratament doar câtorva bolnavi, l-au făcut să se simtă neputincios.

30 de ani de trudă şi dăruire pentru ca sportivii români să reuşească să facă cinste ţării. Doctorul Cristian Stoiciu a fost medicul lotului masculin de gimnastică din 1985 până în 2015. După ce s-a retras din lumea sportului, a continuat să primească bolnavi la cabinet, din pasiune pentru meserie, chiar dacă anul trecut a ieşit la pensie. A ajuns, însă, să nu-şi mai poată trata pacienţii, din lipsă de fonduri aşa că, a decis să se retragă.

Plafonul de 6.400 de lei, pus la bătaie de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, se termina în primele două sau trei zile ale lunii.

Pacienţii care au avut ocazia să vadă cum funcţionează sistemul în alte ţări europene se uită uluiţi la cât de „bolnav” este statul român la acest capitol. Doamna Carmen s-a întors de curând în ţară, după ce a locuit cinci ani în Germania.

Domnul Adrian are cetăţenie italiană – nu a auzit în viaţa lui de terminarea plafoanelor.

Iată că, din păcate, în România, bolnavii au ajuns să nu mai spere că vor prinde plafon luna viitoare şi să nu ştie dacă-şi vor permite sau nu să urmeze tratamentul care le poate salva viaţa.