Fire de curent lăsate la îndemâna oricui, prize sau instalaţii improvizate, toate sunt un pericol real de electrocutare. Dacă vi se întâmplă să fiţi în preajma unei persoane electrocutate, acordaţi primul ajutor. Cum dă procedaţi, aflaţi din rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană

DISTRIBUIȚI

Fire de curent lăsate la îndemâna oricui, prize sau instalaţii improvizate, toate sunt un pericol real de electrocutare. Verificaţi întotdeauna dacă echipamentele electro-casnice sunt în stare perfectă de funcţionare, altfel reparaţi-le sau înlocuiţi-le. Dacă vi se întâmplă să fiţi în preajma unei persoane electrocutate, acordaţi primul ajutor. Atenţie, dacă nu ştiţi toţi paşii corecţi v-aţi putea transforma chiar voi într-o victimă. Cum dă procedaţi, aflaţi imediat din rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană. 

În urmă cu două săptămâni, un adolescent a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii, din Capitală, după ce s-a electrocutat în timp ce încerca să îşi facă un selfie. Băiatul s-a electrocutat după ce a ajuns în apropierea cablurilor electrice care alimentează locomotivele. Tânărul s-a ales cu arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului. De asemenea, un alt tânăr din Buzău s-a electrocutat săptămâna trecută în timp ce încerca să îşi facă un selfie pe un vagon staţionat. Buzoianul a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri multiple.

Şi nu sunt singurele situaţii în care mulţi sunt victime ale electrocutării şi asta din cauza instalaţiilor improvizate.

Mare atenţie, mişcaţi o persoană cu leziuni rezultate în urma electrocutării numai dacă aceasta este în pericol imediat şi numai dacă nu mai este în contact cu sursa electrică.

În cazul unui accident auto, în urma căruia maşina a lovit un stâlp electric, recomandat este ca persoana aflată în autoturism să nu se grăbească să coboare, mai ales dacă în jurul acestuia este apă. Specialiştii recomandă să aşezaţi mai întâi, pe jos, un covor din cauciuc, să vă ţineţi de orice puteţi, mai puţin de ce ar putea conţine metal. Păşiţi pe covor fără să atingeţi caroseria maşinii şi apoi vă puteţi îndepărta fără grijă de autoturism.