Filmuleţul în care o bătrănâ leşină pe holul spitalului, din cauza căldurii, în timp ce aşteaptă să fie văzută de un medic a revoltat o ţară întreagă. Reţelele de socializare au explodat

DISTRIBUIȚI

Filmuleţul în care o bătrănâ leşină pe holul spitalului, din cauza căldurii, în timp ce aşteaptă să fie văzută de un medic a revoltat o ţară întreagă. Reţelele de socializare au explodat, iar asistenta care a ţipat la rudele disperate să ceară ajutor, şi-a cerut scuze public. Nimic din toate acestea nu va rezolva însă adevărata problemă a unui sistem plin de hibe. Nici vizualizările de pe internet şi nici părerile de rău nu vor repara aerul condiţionat defect de luni bune şi nici nu vor aduce noi angajaţi în spitale. Într-o zi de foc, medicii din Unităţile de Primiri Urgenţe îngrijesc chiar şi peste 100 de bolnavi, în doar şapte ore.

Rudele bătrânei caută disperate ajutor, în timp ce femeia se simte din ce în ce mai slăbită. Asta în timp ce o asistentă parcă îşi iese din minţi. Scenele au loc în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalul din Piteşti. După două ore de aşteptare, într-o căldură sufocantă, femeii i se face rău şi este purtată pe braţe până în sala de urgenţe de cel care o însoţea.

După ce este dusă într-un spaţiu răcoros, bătrâna îşi revine şi este dusă acasă. Când spiritele se calmează, asistenta care s-a răstit la rudele femeii îşi cere scuze pentru reacţia sa.

Imaginile revoltătoare ajung apoi pe o reţea de socializare şi strâng, în doar 24 de ore, peste un milion de vizualizări. Însă, nici propagarea lor pe interent şi nici scuzele asistentei nu vor rezolva problemele spitalului. Deşi medicii au cerut de luni bune repararea aerului condiţionat de pe holul Unităţii de Primiri urgenţe, managerul instituţiei nu i-a luat în seamă.

În acest context, doar ieri, în şapte ore, au fost îngrjiţi aproape 120 de oameni. Unii dintre ei, veniţi la Unitatea de Primiri Urgenţe cu probleme care ar fi putut fi oricând rezolvate de medicul de familie.

Managerul Spitalului Judeţean Argeş nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.