Fie că îşi fac selfieuri, fie că transmit de la faţa locului imaginile live pe Facebook, credincioşii nu pleacă spre casă fără o amintire de la cel mai mare pelerinaj ortodox din România

DISTRIBUIȚI

Mii de pelerini sosesc fără încetare la Iaşi, să se închine la moaştele Cuvioasei Parascheva. Iar cei mai mulţi dintre ei nu ratează ocazia de a se transforma în fotografi de ocazie. Fie că îşi fac selfieuri, fie că transmit de la faţa locului imaginile live pe Facebook, credincioşii nu pleacă spre casă fără o amintire de la cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Unii încarcă fotografiile realizate cu mare precizie pe reţelele de socializare, alţii le păstrează în telefon şi spun că le privesc din când în când ca să prindă putere.

Tânăra din imagine a stat ore bune la coadă, dar n-a avut timp să se plictisească. În timp ce credincioşii din jurul ei înălţau rugi spre cer, domnişoara a fost preocupată să transmită momentul intens… live pe Facebook.

Nu puţini au fost însă credincioşii care şi-au umplut telefoanele cu fotografii… pe care nu au de gând să le păstreze

Doamna din imagine încearcă din răsputeri să imortalizeze baldachinul în care se află racla cu sfintele moaşte. Nu reuşeşte să prindă un cadru bun aşa că se apropie hotărâtă de baldachin. Pleacă apoi liniştitită cu o amintire pe care o va păstra toată viaţa…cel puţin a telefonului.

Reprezentanţii bisericii spun că înţeleg nevoia oamenilor de a imortaliza momentele trăite lângă raclă. Cu toate acestea, preoţii îi sfătuiesc pe credincioşi să lase deoparte gadgeturile în timpul pelerinajului.

Dincolo de adevăratele şedinţe foto din curtea Catedralei, oamenii n-au venit cu mâinile goale. Au ţinut morţit să atingă de racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva tot felul de obiecte personale.