Femeile intentează primele divorţul

DISTRIBUIȚI

O căsnicie din patru se termină prin divorţ, iar principalul motiv este infidelitatea. Totuşi, surpriza vine din partea femeilor. Ele sunt cele care intentează primele divorţul. Asta datorită independenţei financiare de care au parte tot mai multe doamne. Potrivit unui studiu recent, femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că ele se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copiii, graţie veniturilor proprii.

Nina a trecut printr-un divorţ acum doi ani şi jumătate, dar acum este fericită şi împăcată cu noul ei statut de femeie singură.

Ea e de părere că la şcoală învăţăm să fim pregătiţi pentru viaţă, dar se uită un element extrem de important…viaţa personală, care afectează de cele mai multe ori şi viaţa profesională.

A ştiut însă să se educe pe parcurs.

Potrivit unui studiu recent, anul trecut 25 la sută din căsătorii s-au sfârşit prin divorţ. Din totalul divorţurilor care au avut loc în 2015 aproape jumătate au fost familii cu unul sau mai mulţi copii minori în îngrijire.

Cele mai multe divorţuri  s-au înregistrat în Bucureşti. Capitala a fost urmată de judeţele Constanţa şi Prahova. La polul opus s-au situat Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa. Se pare că de la an la an, numărul persoanelor care divorţează este din ce în ce mai mare.

Psihologii vin şi explică de ce acest fenomen ia amploare.

Specialiştii spun că decizia despărţirii nu vine spontan, ci este luată după ce cuplul trece prin mai multe dispute de-a lungul timplui.