Femeia care îşi ţinea câinele singur, închis într-un apartament, de peste un an, a cedat. A predat patrupedul unei asociaţii de protecţie a animalelor. În tot acest timp, câinele s-a sălbăticit. De asemenea, are un sistem imunitar slăbit, nu a fost vaccinat de patru ani şi niciodată deparazitat

DISTRIBUIȚI

Femeia care îşi ţinea câinele singur, închis într-un apartament, de peste un an, a cedat. A predat patrupedul unei asociaţii de protecţie a animalelor. În tot acest timp, câinele s-a sălbăticit. De asemenea, are un sistem imunitar slăbit, nu a fost vaccinat de patru ani şi niciodată deparazitat. În următoarele săptămâni, el va fi cazat într-o clinică din Capitală. Dacă-l mai vrea înapoi, proprietara trebuie să demonstreze că-l va ţine în condiţii decente.

Ieri, voluntarii organizaţiei non-guvernamentale Dog Rescue România au mers într-un bloc din sectorul 2 al Capitalei, acolo unde un câine era închis într-un apartament. Proprietara mergea la el numai o dată sau de două ori pe lună ca să îi dea să mănânce şi să bea apă.

Stăpâna animalului a fost contactată de urgenţă de membrii ONG-ului, iar astăzi femeia a mers şi a scos câinele afară. Cu greu, a decis să îşi lase căţeluşa, cel puţin pentru o perioadă, în grija medicilor veterinari din cadrul asociaţiei.

Zi de zi, bietul animal îşi făcea nevoile în casă.

Atunci când vizita animalul, femeia îi lăsa hrană uscată. Medicii spun că patrupedul a învăţat să îşi dozeze cantitatea de mâncare singur şi din acest motiv nu este slab. Însă, chiar şi aşa, este traumatizat. Nu este obişnuit cu prezenţa omului şi devine agresiv. În plus, nu a mai fost vaccinat de patru ani, niciodată deparazitat şi nici nu este înregistrat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân, deşi legea ne obligă să facem asta.

Pentru următoarele săptămâni, căţeluşa neglijată rămâne sub supravegherea medicilor. I se vor face mai multe analize şi, totodată, va fi sterilizată. Stapâna a promis că o va lua cu ea la o casă, acolo unde locuieşte în prezent. Dar, înainte de asta, medicii de la Dog Rescue România o vor pune să semneze un contract în care trebuie să declare pe propria răspundere că îi asigură animalului condiţii decente de trai.