Faţă de fostul guvern, vor apărea şi alte patru ministere noi. Acestea sunt ministerul pentru IMM-uri şi Antreprenoriat, ministerul pentru Românii de pretutindeni, cel pentru Ape şi Păduri, dar şi ministerul Turismului

DISTRIBUIȚI

În plus, faţă de fostul guvern, vor apărea şi alte patru ministere noi. Acestea sunt ministerul pentru IMM-uri şi Antreprenoriat, ministerul pentru Românii de pretutindeni, cel pentru Ape şi Păduri, dar şi ministerul Turismului. În total sunt…26 de ministere!

Numărul de ministere din noul guvern PSD-ALDE, condus de Sorin Grindenu, va fi mai mare decât cel din structura fostului guvern cu încă patru ministere.

Unul este Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Acesta va fi condus de Florin Jianu, în vârstă de 40 de ani ce a ocupat până în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Vom avea şi ministerul pentru Românii de pretutindeni, condus de Andreea Păstârnac. Ea a fost ambasadorul României în Israel, ambasadorul României în Cipru, dar şi director în cadrul MAE pentru Orientul Apropiat, Africa şi Asia Pacific.

Alt  minister nou  înființat este…Ministerul pentru Ape şi Păduri o va avea ca ministru pe Adriana Petcu. Ea a fost director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa din 2010 până în prezent. În anul 2014 se pare că Agenţia Naţională de Integritate a constatat că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte, însă aceasta a reuşit să câştige procesul

Acum a reapărut… ministerul Turismului, care va fi condus de Mircea Titus Dobre, fiul lui Mircea Dobre. În vârstă de 38 de ani, el este consilier PSD , care a câştigat în trecut mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru programul Laptele şi Cornul.

Mai multe ministere înseamnă totodată şi mai mult personal, aşa că de acum vor fi cheltuiţi şi mai mulţi bani de la bugetul de stat pentru cabinetul de la Palatul Victoria.