Fără teamă de rigorile legii, ori de Sfânta Parascheva, pelerinii care au trecut în aceste zile prin centrul Iaşiului au furat florile din spaţiile verzi, special amenajate de angajaţii primăriei. Toate begoniile plantate în apropierea Catedralei Mitropolitane au dispărut în cele câteva zile de pelerinaj

DISTRIBUIȚI

Fără teamă de rigorile legii, ori de Sfânta Parascheva, pelerinii care au trecut în aceste zile prin centrul Iaşiului au furat florile din spaţiile verzi, special amenajate de angajaţii primăriei. Toate begoniile plantate în apropierea Catedralei Mitropolitane au dispărut în cele câteva zile de pelerinaj aşa că, acum, trebuie cheltuiţi alţi bani din bugetul local, pentru refacerea lucrării.

Imaginile surprinse de un trecător fac dovada faptului că, pentru unii, pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva este doar un motiv de ieşire din casă, nicidecum un act de credinţă. Altfel, nu se explică aceste scene. Priviţi aceşti oameni, care se apleacă peste strat, în căutarea florilor. Or fi auzit, probabil, că au puteri tămăduitoare. Sau poate că şi-au dorit…un suvenir.

Dacă ar fi fost prinşi, hoţii de begonii ar fi fost amendaţi cu sume cuprinse între 260 şi 500 de lei. Numai că, de această dată… au scăpat.

Ca să refacă spaţiul verde distrus în ultimele zile, angajaţii primăriei au început acum să planteze lalele de toamnă. Pe care, poate, nu o să le mai fure nimeni.