Fără o stilă de vin pe masă nu există sărbătoare. Fără o sticlă de vin pe masă nu putem celebra momentele importante din viaţa noastră. Somelierii spun că nici măcar nu ar trebui să ne treacă prin cap să nu consumăm vin în noaptea dintre ani, indiferent că suntem la o petrecere cu prietenii ori acasă, în faţa televizorului. Este, însă, extrem de important să ştim cum să servim această băutură

DISTRIBUIȚI

Şi dacă tot am vorbit despre mâncare…ce ar fi aceasta fără… un vin aparte. Somelierii ne sfătuiesc ca în noaptea de revelion să consumăm un vin de calitate şi să ne dorim ca noul an să fie la fel precum respectivul vin. Deosebit. Cum alegem tipul de vin şi de ce anume trebuie să ţinem cont atunci când îl consumăm, aflaţi acum.

Vinul este una dintre cele mai vechi şi cunoscute băuturi din lume. Cele mai vechi rămăşiţe de vin s-au găsit în Iran şi datează din era Neoliticului, având peste 6.000 de ani. În prezent, cea mai veche sticlă de vin din lume se află într-un muzeu din Germania şi are aproape 1.700 de ani.

Fără o stilă de vin pe masă nu există sărbătoare. Fără o sticlă de vin pe masă nu putem celebra momentele importante din viaţa noastră. Somelierii spun că nici măcar nu ar trebui să ne treacă prin cap să nu consumăm vin în noaptea dintre ani, indiferent că suntem la o petrecere cu prietenii ori acasă, în faţa televizorului. Este, însă, extrem de important să ştim cum să servim această băutură.

Ideal ar fi să ne bucurăm de venirea noului an în compania unui pahar de vin de calitate.

Putem recunoaşte vinul de calitate după miros, culoare şi gust. Dar, chiar şi aşa, este important să ştim şi din ce podgorie provine, cât alcool conţine, din ce soi a fost făcut şi în ce an a fost produs. Vinurile de calitate nu sunt, însă, pentru toate buzunarele. Spre exemplu, mai scumpă sticlă de vin din România ajunge la 310 euro.

Somelierii mai spun că nu există vin de femei şi vin de bărbaţi. Trebuie să consumăm în funcţie de gusturile fiecăruia, iar înainte să consumăm, să agităm câteva clipe vinul în pahar. Vom simţi astfel un miros mai puternic şi un gust mai intens.