Fără costuri de roaming în UE, din 15 iunie 2017

DISTRIBUIȚI

Din 15 iunie 2017, călătoriile în ţările Uniunii Europene ne vor costa mai puţin. Apelurile şi mesajele vor fi taxate conform abonamentelor din tara de origine a apelantului,fără taxe suplimentare de roaming. Atenţie însă! Traficul de internet nu o să vă ajungă dacă vă veţi uita la videoclipuri online sau veţi descărca filmuleţe. Asta pentru că în cazul internetului au fost impuse limite! Care sunt tarifele în cazul depăşirii resurselor, vă spunem în materialul următor.

Fotografiile pe malul mării din vacanţele în Corfu sau Sicilia le veţi putea publica gratuit pe reţelele de socializare. Asta, dacă aveţi un abonament sau o cartelă care include această facilitate. La fel şi în cazul călătoriilor în toate statele membre Uniunii Europene dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. Atenţie însă! A fost creat conceptul de utilizare rezonabilă. Cu alte cuvinte, au fost impuse limite. Operatorii vor calcula, în baza unei formule unice, internetul de care veţi beneficia gratuit.

În cazul unui abonament mai mare, de 16 euro, veţi avea 4 GB de internet gratuit.

Astfel, noua legislaţie îi avantajează pe românii care pleacă în vacanţe, nu şi pe cei care locuiesc peste hotare.

Apelurile efectuate şi mesajele trimise se vor scădea din minutele şi sms-urile naţionale până la epuizare. Dacă aveţi abonament cu resurse nelimitate, veţi avea aceleaşi beneficii şi în afara ţării. Unii operatori ar putea impune o limită şi la efectuarea apelurilor, aşa că ar fi bine să verificaţi înainte de a pleca în vacanţă.

Iar dacă aveţi resurse limitate în ofertă, după consumarea lor, veţi fi taxaţi potrivit tarifelor standard, din ţară. De la 6 cenţi pentru un minut efectuat până la 10 cenţi, în funcţie de operator. În timp ce apelurile primite vor fi gratuite sau vor fi taxate cu 1 cent pe minut.

TELEFONIE 1

TARIFE ORANGE la depăşirea resurselor

apel efectuat: 6 eurocenţi/min

apel primit: 0 eurocenţi/sms

sms trimis: 2,4 eurocenţi/sms

 

TELEFONIE 2

TARIFE VODAFONE la depăşirea resurselor

apel efectuat: 6 eurocenţi/min

apel primit: 1 eurocent/min

sms trimis: 2,4 eurocenţi/sms

 

TELEFONIE 3

TARIFE TELEKOM la depăţirea resurselor

apel efectuat: 10 eurocenţi/min

apel primit: 0 eurocenţi/sms

sms trimis: 4 eurocenţi/sms

Anul acesta aproximativ 30% dintre români vor merge în city break în ţările Uniunii Europene, potrivit unui studiu reazilat de o platformă online de călătorii.