Faptul că vremea s-a întors parcă pe dos nu mai este o supriză. Acum, din plină iarnă, trecem brusc la temperaturi de 20 de grade. În weekend-ul viitor, de Florii, primăvara îşi intră în drepturi. Dacă este să ne luăm după tradiţia populară, care spune că vremea de Florii ne arată cât de cald va fi de Paşte, am spune că sărbătoarea Învierii Domnului va fi una însorită.

DISTRIBUIȚI

Faptul că vremea s-a întors parcă pe dos nu mai este o supriză. Acum, din plină iarnă, trecem brusc la temperaturi de 20 de grade. În weekend-ul viitor, de Florii, primăvara îşi intră în drepturi. Dacă este să ne luăm după tradiţia populară, care spune că vremea de Florii ne arată cât de cald va fi de Paşte, am spune că sărbătoarea Învierii Domnului va fi una însorită. Regula din popor s-ar putea să nu mai fie însă valabilă şi anul acesta. Se anunţă ploi şi vreme mohorâtă de Paşte.

Vremea schimbă din nou foaia. Dacă în ultimele zile am tremurat pe un ger istoric şi am fost nevoiţi să răzbatem prin nămeţi, acum, doar câteva zile ne mai despart de primăvara adevărată.

Joi, termometrele vor indica, în mare parte din ţară, 10 grade cu plus, iar în sudul teritoriului maxima va urca până la 16 grade celsius. Primăvara îşi arată adevărata faţă însă abia duminica viitoare, atunci când creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile, iar catolicii, Învierea Domnului.

Tradiţia spune că vremea de Florii ne arată cât de plăcut va fi de Paşte. Anul acesta însă, cele două zile nu vor semăna deloc. Dacă pe 1 Aprilie, soarele va străluci întreaga zi, pentru prima zi de Paşte, meteorologii anunţă ploi.

Se anunţă ploi însemnate pe tot parcursul lunii aprilie, dar şi în luna mai. Doar iunie se pare că aduce soare din belşug şi valori normale pentru sezonul cald.