Explozie în această dimineaţă la metroul din Londra! Cel puţin 22 de  persoane au fost rănite după ce un pachet amplasat sub scaunul unei garnituri a sărit în aer

DISTRIBUIȚI

Explozie în această dimineaţă la metroul din Londra! Cel puţin 22 de  persoane au fost rănite după ce un pachet amplasat sub scaunul unei garnituri a sărit în aer. Imediat, zona staţiei Parsons Green din vestul capitalei Marii Britanii a fost evacuată de forţele de ordine, iar echipajele de salvatori au acordat ajutor medical victimelor.

Deflagraţia s-a produs în acestă dimineaţă la ora locală 8 şi 21 de minute. Când metroul, care circula la suprafaţă, a ajuns la staţia Parson Green din vestul capitalei Marii Britanii, o explozie s-a produs în partea din spate a trenului. Panica s-a instalat imediat printre călători. O parte din ei au suferit răni şi arsuri la nivelul feţei, iar alţii s-au rănit în timp ce se îngrămădeau să scape din infernul creat.

Printre cei care se aflau lângă staţia de metrou Parsons Green erau şi români.

La faţa locului au fost chemate de urgenţă forţele de ordine, dar şi echipaje de salvatori, care au sosit cu mai multe ambulanţe şi cu un elicopter. Victimele au fost tratate chiar pe trotuarele de lângă staţia de metrou. În total, 22 de oameni au fost transportaţi la spitatele din zonă. Circulaţia trenurilor a fost oprită, iar geniştii au fost chemaţi pentru a cerceta locul incidentului. În imaginile suprinse de călători imediat după incident se observă că obiectul care a luat foc după deflagraţie era un dispozitiv explozibil artizanal, după cum au confirmat şi oamenii legii, amplasat într-o găleată de plastic albă, din care ieşeau mai multe fire. Autorităţile au anunţat că a fost vorba despre un atentat terorist.

Medicii au precizat că starea răniţilor este una stabilă şi niciunuia nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Acesta este cel de-al 4 le-a atac terorist din Marea Britanie de anul acesta. 36 de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul lui 2017 şi până acum în urma atentatelor.