Explozie devastatoare într-un bloc de garsoniere din Galaţi. O fetiţă de doar un an şi jumătate a murit şi alte patru persoane au fost rănite, în urma deflagraţiei

DISTRIBUIȚI

Explozie devastatoare într-un bloc de garsoniere din Galaţi. O fetiţă de doar un an şi jumătate a murit şi alte patru persoane au fost rănite, în urma deflagraţiei, produsă, cel mai probabil de la o butelie instalată greşit. 21 de apartamente au fost complet distruse, iar cinci dintre ele nici măcar nu mai există. Toţi locatarii din blocul afectat de explozia care a zguduit un cartier întreg au fost evacuaţi, pentru că, spun anchetatorii, imobilul nu mai este sigur. Nu se ştie dacă oamenii se vor mai putea întoarce vreodată în locuinţe.

După lăsarea întunericului, un zgomot puternic a cutremurat un întreg cartier din Galaţi. O explozie produsă într-o garsonieră de la etajul patru a devastat a devastat tot blocul.

Cel mai probabil, tragedia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, de la o butelie instalată greşit. O fetiţă de doar un an şi jumătate a murit în urma deflagraţiei.

Alte patru persoane, doi copii şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma exploziei care a aruncat uşile apartamentelor ca pe nişte popice.

În această dimineaţă, experţii s-au întors la locul deflagraţiei şi au stabilit că structura de rezistenţă a blocului a fost grav afectată. Pentru că există riscul de prăbuşire, toţi locatarii blocului afectat în urma exploziei au fost evacuaţi. Oamenii au fost mutaţi într-un alt bloc unde exista 90 de garsoniere libere.

Autorităţile urmează să stabilească dacă blocul grav afectat în urma exploziei mai poate fi reabilitat. În caz contrat, imobilul va fi demolat.