Exact acum 5 ani, o urgie similară cu cea de azi îngropa sub zăpadă un sat întreg din Buzău. Smeeniul era atunci total rupt de lume. De teama acelor momente, astăzi, şi-au făcut provizii încă de dimineaţă

DISTRIBUIȚI

Exact acum 5 ani, în 2012, o urgie similară cu cea de azi îngropa sub zăpadă un sat întreg din Buzău! Smeeniul era atunci total rupt de lume, oamenii au fost prizonieri în case câteva zile, până când miliarii au reuşit să îi scoată la lumină. În tot acest timp, nu au avut nici mâncare, nici lemne. Pentru că nu au avut timp să se pregătească. De teama acelor momente, astăzi, şi-au făcut provizii încă de dimineaţă.

Aşa arăta Smeeniul acum 5 ani… Troiene cât casele de mari şi cazemate uriaşe, înfricoşătoare. Ca să îi salveze pe oamenii locului au venit ajutoare din toată ţara… De teamă să nu revină acele vremuri, oamenii şi-au făcut azi provizii de lemne şi de alimente. Sunt convinşi că viscolul îi va ţine prizonieri multe zile de-acum încolo. La fel cum au păţit şi în 2012.

Nici măcar slujba de Bobotează nu s-a ţinut la biserica din sat, din cauză că preotul nu putut să ajungă. Toate drumurile au fost blocate.

Cei mai în putere localnici şi-au făcut toată ziua poteci, ca să aibă cum să iasă din case… Bătrânii, în schimb, au nevoie disperată de ajutor…