Este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poate avea o mamă, care creează o legătură specială între ea şi copil. Cu toate acestea, multe femei se tem de acest proces natural. Vorbim despre alăptare!

DISTRIBUIȚI

Este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poate avea o mamă, care creează o legătură specială între ea şi copil. Cu toate acestea, multe femei se tem de acest proces natural. Vorbim despre alăptare! Cu toţii am auzit de multele beneficii pe care laptele matern îl are asupa copilului, însă alăptatul pare că le sperie din ce în ce mai tare pe viitoarele mămici, care preferă să îşi hrănească bebeluşii cu lapte praf. Ce nu ştiu ele, însă, este că alăptatul nu are beneficii doar pentru bebeluş, ci şi pentru mamă, dar şi pentru societate.

Laptele matern este cel mai bun pentru alimentaţia copilului, iar beneficiile alăptării se exind dincolo de nutriţia de bază.

De asemenea, alăptatul la sân este mult mai igienic. Laptele matern este oferit bebeluşului la temperatura optimă pentru el, cu o compoziţie potrivită pentru digestie, iar grija alergiei…poate fi uitată!

Specialiştii avertizează că bebeluşul trebuie alăptat cel puţin până la vârsta de 6 luni.

Şi, chiar dacă din momentul naşterii centrul preocupării unei femei devine copilul, mamele trebuie să ştie că alăptatul are o serie de beneficii şi pentru ele

În cazul în care mama preferă să nu îşi alăpteze copilul, efectele pot fi dintre cele mai grave pentru nou născut.

Chiar şi aşa multe femei sunt sceptice cu prvire la alăptat, iar din frică pentru acest proces, ajung să invoce motive precum lipsa laptelui.

Săptămâna acesta este ziua mondială a alăptării, iar în spitalele din Capitală cu secţii de obstetrică- ginecologie au avut loc workshopuri prin care să le convingă pe viitoarele mame de importanţa alăptării.

Alăptarea reprezintă de asemenea şi prilejul perfect pentru mamă pentru a-şi cunoaşte mai bine copilul şi pentru a crea o legătură specială cu acesta.