Este oficial! Copiii vor avea mai puţine teme pentru acasă. Cum se va face diferențierea?

DISTRIBUIȚI

Este oficial! Copiii vor avea mai puţine teme pentru acasă. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul care reglementează numărul de ore pe care elevii îl vor aloca temelor. Astfel, la clasa pregătitoare nu se vor da teme pentru acasă. La nivel primar, timpul alocat temei va fi de maximum 1 oră, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ elevii vor lucra maximum două ore.

Potrivit ordinului, tema va fi stabilită diferenţiat, în funcţie de nivelul de pregătire a elevului. Vor fi trei tipuri de teme: obligatorie, suplimentară şi temă în scopul realizării unor lucrări ample, de sinteză.

Tema obligatorie va avea un nivel mediu de dificultate, astfel încât să poată fi rezolvată de toţi elevii clasei. Tema suplimentară nu va avea caracter permanent şi se va da doar în situaţii care impun activităţi de recuperare sau de dezvoltare. Iar tema de sinteză ar putea fi dată o singură dată pe semestru.

La clasa pregătitoare nu se vor da teme pentru acasă. În învăţământul primar, timpul alocat temei obligatorii va fi de maximum o oră. De partea cealaltă, elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor lucra acasă maximum două ore.

Vestea că vor lucra mai puţin îi bucură pe copii.

Printre părinţi părerile sunt împărţite.

Vestea că acasă se va lucra mai puţin îi nemulţumeşte pe unii dintre profesori sau pe experţii din educaţie. Aceştia spun că pentru rezultate bune e nevoie de exerciţiu şi efort constant. Din punctul lor de vedere, lipsa temelor se va vedea foarte bine în rezultatele de la examenele naţionale.