Este forfotă mare la Palatul Regelui Internaţional al romilor din Sibiu. Dorin Cioabă își așteaptă cei 400 de invitați cu o tonă și jumătate de carne de porc

DISTRIBUIȚI

Au mai rămas doar trei săptămâni până la Crăciun aşa că la Palatul Regelui Internaţional al romilor din Sibiu este fortotă mare. Dorin Cioabă s-a apucat de bucatele destinate exclusiv sărbătorilor de iarnă. Aşteaptă peste 400 de invitaţi la masă aşa că şi preparatele vor fi numeroase. Cantitatea de carne pregătită la palat depăşeşte o tonă şi jumătate.

Specialitatea de la palatul lui Cioabă este, ca în fiecare an, muşchiul ţigănesc ţinut la fum şi zvântat mai bine de 20 de zile. Anul acesta însă, Regele Internaţional al romilor vrea să-şi doboare propriul record.

Dacă anul trecut, bucăţile de carne afumată cântăreau 40 de kilograme, anul acesta bândăreţul va cântări cu 20 de kilograme mai mult. Femeile de la palat şi-au luat liber, pentru că, de această dată, bărbaţii se ocupă de prepararea cărnurilor.

Totul va fi pregătit în cantităţi uriaşe, iar Dorin Cioabă supraveghează atent toată operaţiunea.

Peste o tonă şi jumătate de carne de porc va fi pregătită anul acesta pentru ospăţul de la palat.

În câteva zile  familia Cioabă va împodobi şi bradul de Crăciun.