Este criză de sânge la Centru Regional de Transfuzii Galaţi. Frigiderele din centru aproape că se golesc înainte ca pungile de sânge să le umple, ca altădată

DISTRIBUIȚI

Este criză de sânge la Centru Regional de Transfuzii Galaţi. Cererile din partea spitalelor din Galaţi, Bucureşti sau Vrancea sunt din ce în ce mai mari, însă frigiderele din centru aproape că se golesc înainte ca pungile de sânge să le umple, ca altădată. Motivul? Mulţi dintre donatorii fideli au luat drumul străinătăţii sau pur şi simplu nu mai răspund la telefon. Cei de la centru fac apel la donarea de sânge.

Holurile Centrului Regional de Transfuzii Galaţi sunt din ce în ce mai goale… la fel şi frigiderele unde se păstrează sângele recoltat. Dacă anul trecut, într-o lună obişnuită, se înregistrau 1300 de donatori, luna trecută nu au fost nici măcar 1.000. Medicii spun că nici donatorii fideli nu mai răspund la telefon, iar mulţi dintre ei au părăsit ţara.

Fiul doamnei Maria a donat prima dată pentru victimele din tragedia de la Colectiv. Impresionată de poveştile pacienţilor care au nevoie disperată de sânge, femeia a hotărât să devină şi ea donator.

Donatorii primesc liber de la serviciu în ziua în care merg să doneze. În plus, pentru fiecare donare, aceştia beneficiază de călătorii gratuite cu transportul în comun, un set de analize gratuit şi bonuri valorile de 70 de lei.

Înainte de donare, oamenii nu trebuie să consume grăsimi sau băuturi alcoolice. Cele mai căutate sunt grupele de sânge cu RH negativ.