Epidemie de rujeolă în vestul ţării. 30 de copii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, iar medicii se aşteaptă la noi cazuri

DISTRIBUIȚI

Epidemie de rujeolă în vestul ţării! 30 de copii sunt internaţi la spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, iar medicii se aşteaptă la noi cazuri. În acest moment, nu mai sunt însă locuri libere în spital, aşa că viitorii pacienţi vor fi redirecţionaţi spre alte secţii.

O prima masura luata conducerea unitatii medicale a fost mutarea unor bolnavi in sectiile pentru adulti. Cei mai multi dintre micutii internati, spun medicii sunt neimunizati, nu au fost vaccinati si asta pentru ca fie vin din colectivitati, in care nu se vaccineaza, vorbim indeosebi in colectivitatile sarace de de romi, fie nu au varsta necesara la care se face vaccinul impotriva rujeolei. Medicii mai spun ca in cazul copiilor internati in spital doar cativa sunt cu complicatii, cele mai frecvente fiind infectiile bacteriene, adica pneumonii, sau otite care apar peste rujeola. Anul trecut, pana in 29 decembrie, au fost confirmate aproape 2000 de cazuri de rujeola in 33 de judete, dintre care noua decese, trei fiind copii sub un an. Doi dintre copiii care au murit, din cauza rujeolei, erau din Timis. Rujeola, cunoscuta si sub denumirea populara de ‘pojar’, are drept principale simptome: febra mare, de pana la 40 grade eruptia pe piele si are origine virala.