Epidemia de rujeolă atinge cote alarmante. A fost confirmat şi cel de-al 38-lea deces. În plus, aproape 10.500 de persoane s-au îmbolnăvit de le debutul epidemiei. Sancţiunile menţionate în Legea Vaccinării nu i-au speriat pe părinţii care refuză, în continuare, să îşi imunizeze copiii. Aşa se poate explica faptul că, şi în prezent, rata vaccinării în unele judeţe abia ajunge la 30 la sută

DISTRIBUIȚI

Epidemia de rujeolă atinge cote alarmante. A fost confirmat şi cel de-al 38-lea deces. În plus, aproape 10.500 de persoane s-au îmbolnăvit de le debutul epidemiei. Sancţiunile menţionate în Legea Vaccinării nu i-au speriat pe părinţii care refuză, în continuare, să îşi imunizeze copiii. Aşa se poate explica faptul că, şi în prezent, rata vaccinării în unele judeţe abia ajunge la 30 la sută.
Rujeola a mai făcut o victimă în ultima săptămână. Este vorba despre un băieţel cu retard psihomotor, din judeţul Suceava. Copilul avea 2 ani de zile şi nu fusese vaccinat împotriva rujeolei. Bilanţul deceselor a ajuns la 38. Un număr alarmant de mare, spun specialiştii.
Epidemia de rujeolă a început în urmă cu aproape doi ani. De atunci, numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească.
Cele mai multe cazuri, peste 4.000, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, dar şi la cei mai mici de un an de zile. Mulţi dintre ei nu au fost niciodată vaccinaţi cu serul ROR.
Autorităţile au pornit în vara anului trecut o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, încercând să identifice copiii cu vârste curpinse între 9 luni şi 9 ani care nu au fost vaccinaţi. Proiectul Legii vaccinării prevede şi sancţiuni de până la 10.000 de lei pentru părinţii care refuză să fie informaţi cu privire la imunizarea celor mici. Nici acest lucru nu a reuşit să îi facă pe unii dintre ei să fie mai responsabili.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o rată a vaccinării de 95 la sută.