Emoţii mari pentru elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, dar şi pentru cei din clasa a VIII-a. Au început simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

DISTRIBUIȚI

Emoţii mari pentru elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, dar şi pentru cei din clasa a VIII-a. Au început simulările pentru bacalaureat şi evaluarea naţională. Săptămâna-maraton a început cu proba la Limba şi Literatura Română. Aproape jumătate de milion de elevi de gimnaziu, dar şi de liceu au fost aşteptaţi astăzi în sălile de examen.

Poezia lui Mihai Eminescu le-a cam dat bătăi de cap elevilor din penultimul an de liceu, care au susţinut simularea la Limba şi Literatura Română. Nerăbdători să iasă din sală, mulţi dintre elevi au dat foile aproape goale pentru că spun ei, „nu prea au avut treabă cu autorul”, până acum.

Liceenii din penultimul an au avut de înfruntat o mare provocare anul acesta. Simularea probei scrise la Limba şi Literatura Română a fost susţinută după o nouă formulă, care va fi aplicată din 2018. Elevii vor avea de rezolvat mai puţine întrebări legate de ortografie, iar numărul cuvintelor de la eseu scade de la 600 la 400.

Cu toate astea, tinerii cred că au suficient timp să se pregătească serios până la examenul din vară.

Proba nu are rolul unui examen de departajare, ci este mai degrabă o testare a cunoştinţelor acumulate în perioada liceului. Notele nu se trec în catalog.

Mâine, atât elevii de gimnaziu cât şi liceenii vor susţine simularea pentru proba scrisă la Limba şi literatura Maternă. Pe 16 martie, elevii de clasa a VIII-a îşi vor testa cunoştinţele la proba scrisă de matematică, iar pe 31 martie elevii clasei a XII-a vor susţine simularea la proba obligatorie a profilului.