Emoţii, agitaţie, speranţă, proteste dar şi măsuri de securitate extremă la Washington în Statele Unite. Preşedintele ales Donald Trump a depus jurământul de învestitură

DISTRIBUIȚI

Emoţii, agitaţie, speranţă, proteste dar şi măsuri de securitate extremă la Washington în Statele Uniote, unde astăzi, la ora locală 12 preşedintele ales Donald Trump va depune jurământul de învestitură! Va jura pe două Biblii susţine presa de peste ocean care ţine să puncteze că o nouă eră va începe în istoria Statelor Unite. Vom face America din nou măreaţă a promis republicanul care de astăzi devine cel mai puternic om din lume.

Programul zilei a fost unul stabilit cu mult timp înainte. Măsurile de securitate luate de autorităţi au fost unele excepţionale, mai ales că sute de mii de oameni sunt în stradă pentru a urmări festivităţile. De altfel încă de la primele ore ale dimineţii s-au produs ciconiri între susţinătorii şi adversarii lui Donald Trump. Ziua a început pentru Donald şi Melania Trump cu prezenţa la slujba organizată la catedrala episcopală, pentru ca apoi cei doi să fie primiţi la casa albă de fostul cuplu prezidenţial Barack şi Michelle Obama. La sosirea la reşedinţa şefilor de stat, Melania i-a înmânat lui Michelle un cadou. 

Întreaga opinie publică nu a putut să nu remarce că ambele prime doamne, fosta şi viitoarea au strălucit în ţinute de o eleganţă  impecabilă. La ora 19, ora României Donald Trump va depune jurământul şi va începe astfel unul dintre cele mai controversate mandate din istoria SUA. Se aşteaptă din partea sa îndeplinirea promisiunilor făcute în campania electorală, deşi sunt mulţi cei care spun că discursul său a devenit mult mai calm şi mai pacifist după câştigarea scrutinului. Atitudinea faţă de imigranţi, faţă de marile companii americane  sau faţă de Rusia sunt aspecte sensibile, pe care adversarii abia aşteaptă să le discute şi să le taxeze dacă va fi cazul. Pe de altă parte, Melania Trump va trebui să facă faţă unei presiuni uriaşe ca primă doamnă, după ce Michelle Obama, predecesoarea ei este foarte iubită şi apreciată de milioane de americani. Este un model pe care modelul de origine slovenă va încerca probabil să-l depăşească. Va reuşi noul cuplu prezidenţial să scrie istorie sau va deveni un capitol din istorie despre care americanii nu vor dori să-şi amintească. Rămâne de văzut… Deocamdată azi, asistăm la un moment istoric… depunerea jurământului de câtre Donald Trump.