Elevii vor sta acasă luni şi marţi, după ce reprezentanţii inspectoratelor şcolare au decis să închidă şcolile şi grădiniţele din cauza drumurilor blocate de zăpezi, dar şi a gerului. Vezi aici lista completă!

DISTRIBUIȚI

Vremea rea prelungeşte vacanţa elevilor în mai multe judeţe din ţară. Elevii vor sta acasă luni şi marţi, după ce reprezentanţii inspectoratelor şcolare au decis să închidă şcolile şi grădiniţele din cauza drumurilor blocate de zăpezi, dar şi a gerului. Prima hotărâre a fost luată în Bucureşti, de către Gabriela Firea, care a mai decis şi să demită întreaga comisie de administraţie a RATB.

Însă, după Ilfov, mai judeţe din ţară au luat hotărârea ca vacanţa să se mai prelungească cu două zile.

Judeţele în care luni şi marţi şcolile vor fi închise: Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Totuşi, potrivit Ministerului Educaţiei, Inspectoratele judeţene vor decide pe parcursul zilei de luni dacă unităţile de învăţământ pot funcţiona sau nu a parrametrii normali.

Cât despre studenţi…

Conducerea Universităţilor Politehnica şi Agronomie sunt primele care au anunţat că luni nu vor începe cursurile.

În schimb, Academia de Studii Economice a hotărât că studenţii pot veni la facultate, aşa că nu vor anula începerea cursurilor.

Tot ea a convocat astăzi consiliul general pentru a deminte întregul consiliu de administraţie al RATB.

Edilul capitalei este nemulţumit de modul în care RATB a deszăpezit în staţiile de autobuz, dar şi faptul că nu s-a suplimentat numărul de maşini, aşa cum a cerut.

Drept urmare, s-a cerut demiterea conducerii regiei, iar hotărârea a fost aprobată cu 28 de voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totuşi, certurile au fost greu de evitat.