Elevii revin la școală, după vacanța de primăvară și ziua liberă de 1 Mai

DISTRIBUIȚI

Elevii revin la școală astăzi, după vacanța de primăvară și ziua liberă de 1 Mai, iar în lunile mai și iunie vor avea teze și evaluări, dar și zile libere de 1 Iunie și Rusalii.

Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile în 26 mai și vor da examenul de Bacalaureat din 6 iunie. Elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie, iar din 19 iunie vor avea probele scrise de la Evaluarea Națională. Pentru ceilalți elevi, vacanța de vară va începe în 17 iunie și se va încheia în 10 septembrie, scrie News.ro.

Vacanța de primăvară s-a încheiat în 30 aprilie, dar a urmat ziua liberă de 1 Mai, așa că elevii revin la cursuri marți, 2 mai.

În semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber joi 1 iunie, de Ziua Copilului și luni 5 iunie, în a doua zi de Rusalii. De asemenea, unitățile de învățământ vor organiza manifestări specifice în 5 iunie, când este Ziua învățătorului.

În luna mai, elevii de la gimnaziu și din licee vor da tezele, acestea trebuind să fie programate cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului al doilea.

La două zile după ce vor reveni la școală după vacanță, elevii din clasa a IV-a vor avea evaluarea națională, în 3 mai la limba română, în 4 mai la matematică și în 5 mai la limba maternă.