Ecatrerina Andronescu a dat cu subsemnatul la DNA în dosarul bazei sportive „Cutezătorii”

DISTRIBUIȚI

Ecatrerina Andronescu a dat cu subsemnatul la DNA în dosarul bazei sportive „Cutezătorii”. Fostul ministru al Educaţiei a fost întrebat despre prelungirea contractului de închiriere a bazei către fundaţia lui Dinu Pescariu, pe care fostul tenismen a construit un complex de relaxare şi sport. La ieşirea de la DNA, Ecaterina Andronescu a spus că nu şi-a pus semnătura pe contractul de închiriere. În acelaşi dosar, subalternul său de la acea vreme, Mihnea Costoiu, a fost deja pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu.

Ecaterina Andronescu a stat aproape două ore în faţa procurorilor. Ea conducea Ministerul Educaţiei pe vremea când instituţia a prelungit contractul de închiriere a bazei „Cutezătorii” către Dinu Pescariu.

Cu toate că ea era ministru la acea vreme, contractul prin care s-a prelungit închirierea bazei sportive către fundaţia lui Dinu Pescariu a fost semnat de adjunctul său de atunci, Mihnea Costoiu, spune Ecaterina Andronescu.

În 2009, arată procurorii DNA, Ministerul Educaţiei, prin secretarul de stat Mihnea Costoiu, a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere a bazei Cutezătorii către Dinu Pescariu. În schimb, fostul tenismen se angaja să plătească o chirie de nouă mii de euro lunar, pentru complexul sportiv pe care l-a construit ulterior.

Procurorii DNA spun că, după ce a închiriat baza Cutezătorii, Dinu Pescariu i-a schimbat destinaţia. Din bază sportivă pentru copii, a transformat-o în unitate comercială. Prejudiciul, spun procurorii, este unul uriaş, de peste 93 de milioane de euro, care reprezintă diferenţa de bani dintre chiria pe care ar fi trebuit să o plătească Dinu Pescariu pentru exploatarea bazei sportive şi chiria pe care a plătit-o propriu-zis, de 9.000 de euro pe lună.