E stare de alertă la Braşov, după ce un elev de 17 ani a murit de meningită. Toţi colegii lui au fost deja consultaţi de medici

DISTRIBUIȚI

E stare de alertă la Braşov, după ce un elev de 17 ani a murit de meningită! Toţi colegii lui, peste o sută în total, au fost deja consultaţi de medici, iar 10 dintre ei au fost opriţi în Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciune de îmbolnăvire. Reporterii Braşov TV au stat de vorbă cu medicii şi au aflat că fost deja prelevate probe, care au fost trimise la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, pentru confirmarea diagnosticului.

Tânarul de 17 ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Braşov miercuri după amiază, cu febră mare şi cu dureri de cap. Medicii l-au diagnosticat cu meningită bacteriană, dar nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Băiatul era elev la Liceul Silvic „Nicolae Rucăreanu” din Braşov şi în urmă cu o săptămană participase, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere de majorat. Se pare că acolo s-ar fi îmbolnăvit, cred rudele. Oricum, conducerea şcolii a decis să îi trimită la medic pe toţi elevii.

Peste 100 de elevi cu vârste între 14 şi 19 ani au fost până acum consultaţi… Dintre ei, 10 sunt internaţi, cu suspiciune de meningită. Starea lor de sănătate este stabilă.