E scandal la Liceul Carmen Silva din Timişoara, acolo unde copiii sunt înscrişi pe baza criteriului distanţei faţă de şcoală! Cinci dintre micuţi, care iniţial au fost admişi în clasa zero au fost anuntaţi, peste noapte, că de fapt sunt respinşi

DISTRIBUIȚI

E scandal la Liceul Carmen Silva din Timişoara, acolo unde copiii sunt înscrişi pe baza criteriului distanţei faţă de şcoală! Cinci dintre micuţi, care iniţial au fost admişi în clasa zero au fost anuntaţi, peste noapte, că de fapt sunt respinşi. În locul lor au fost primiţi alţi 12. Explicaţia şcolii şi a inspectoratului: distanţa dintre locul de muncă al părinţilor şi scoală, criteriu avut în vedere la înscriere, a fost calculată greşit. Şi asta din cauza faptului că s-a avut în vedere o intrare laterală în unitatea de învăţământ şi nu intrarea principală. 

Deşi iniţial părinţii au fost de acord cu acest criteriu acum îl consideră greşit.

Scandalul izbucnit după afişarea rezultatelor a determinat Inspectoratul să verifice toate dosarele depuse la şcoala aflată in zona centrală a oraşului.

Reevaluarea dosarelor a schimbat punctajele celor inscrisi la clasa zero. Noroc pentru 12 dintre cei declarati initial respinşi, dar ghinion pentru 5 copii care erau consideraţi admişi.

Conducerea Inspectoratului şcolar judeţean a cerut un punct de vedere ministerului.

Parintii sunt decişi acum să ceară o expertiză topografică, pentru a calcula distanţa exactă.