E prăpăd în Sud-Estul ţării! Ninsorile şi viscolul s-au întors după numai două zile şi au blocat din nou zeci de drumuri

DISTRIBUIȚI

E prăpăd în Sud-Estul ţării! Ninsorile şi viscolul s-au întors după numai două zile şi au blocat din nou zeci de drumuri. Sute de localităţi sunt izolate, după ce codul portocaliu de vreme rea a îngropat pur şi simplu în zăpadă o bună parte de ţară. Cu toate că au fost anunţaţi de pericolul la care se expun, sute de şoferi s-au aventurat la drum şi au rămas din nou blocaţi. A fost cumplit şi pentru salvatorii SMURD, care au avut peste o mie de solicitări în ultimele 24 de ore. Din păcate pentru doi bătrâni nu au mai putut face nimic.

A fost prăpăd azi noapte în Ialomiţa. Furioasă, iarna a lovit din nou cu putere în inima Bărăganului. Circulaţia rutieră a fost paralizată din cauza viscolului, iar zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi. Disperaţi, şoferii au cerut ajutor la 112. În timp ce unii au acceptat să meargă la adăpost, alţii nu au vrut să-şi abandoneze autoturismele şi au preferat să aştepte toată noaptea în maşini.

Situaţia este disperată şi în satele din judeţul Brăila. Greu încercaţi de viscolul aprig, oamenii încearcă să-şi croiască drum prin troienele înalte şi de doi metri, care au astupat casele şi uliţele.

Viscolul a închis, pentru a doua oară, într-o săptămână şi drumurile din judeţul Buzău. Codul portocaliu a paralizat traficul pe drumul European 85 care face legătura cu Moldova, spre disperarea şoferilor.

La ieşirea din Buzău spre Brăila, câteva zeci de maşini au aşteptat ore bune pentru ca drumul să fie deblocat.

Vântul a atins la rafală viteze de 70-80 km la oră, iar vizibilitatea a fost redusă sub 50 de metri. Nu este de mirare că acest sofer a ajuns în şanţ. 

Două persoane şi-au pierdut viaţa noaptea trecută, în Galaţi. Trupurile îngheţate ale celor doi bătrâni au fost descoperite de vecini. 

Şi drumul care face legătura dintre Brăila şi Galaţi a fost izolat noaptea trecută, din cauza viscolului şi a zăpezii depuse pe carosabil. Abia spre dimineaţă, şoferii au reuşit să pornească din nou la drum.

Probleme sunt şi la trecerea cu bacul peste Dunăre.

Din acestă dimi. circulatia pe Dunăre de la Galaţi la Tulcea a fost oprită nu din cauza sloiurilor de pe Dunăre ci pt că toate drumurile din judetul Tulcea sunt închise. 

11 Judeţe din sud-estul ţării rămân sub atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, pănâ la ora 23.00.