E prăpăd în Sud-Estul ţării! Ninsorile şi viscolul s-au întors după numai două zile şi au blocat din nou autostrăzile, drumurile şi şoselele

DISTRIBUIȚI

E prăpăd în Sud-Estul ţării! Ninsorile şi viscolul s-au întors după numai două zile şi au blocat din nou autostrăzile, drumurile şi şoselele. Sute de localităţi sunt izolate, după ce codul portocaliu de vreme rea îngropat pur şi simplu în zăpadă o bună parte de ţară. Cu toate că au fost anunţaţi de autorităţi de pericolul la care se expun, sute de oameni s-au aventurat la drum, aşa că au rămas din nou blocaţi. A fost cumplit şi pentru salvatorii SMURD, care au avut peste o mie de solicitări în ultimele 24 de ore

Patru oameni care au rămas înzăpeziţi, între localităţile Beştepe şi Mahmudia, au fost salvaţi noaptea trecută de pompierii tulceni. Salvatorii au încercat să îi scoată din nămeţi cu un buldoexcavator şi o fandromă, însă şi acestea au rămas înzăpezite. S-a intervenit apoi cu o şenilată, iar cele patru persoane au fost duse în localitatea Mahmudia, unde au şi rămas peste noapte.

Echipajul de pe şenilată a intervenit apoi pentru salvarea unui bărbat de 49 de ani care avea nevoie de îngrijiri medicale. Salvatorii au reuşit să îl transporte pe pacient la Spitalul de Urgenţă Tulcea.

Nouă drumuri judeţene şi patru drumuri naţionale din judeţul Tulcea sunt închise şi la această oră.

Alerta de viscol a închis Drumul Naţional 2C şi Drumul Judeţean 203D. În comuna Smeeni, echipajele de poliție au fost puse la grea încercare de mai mulţi şoferi teribilişti. La ieşirea din satul Bălaia, două maşini în care se aflau trei tineri au rămas blocate în zăpadă. La câteva sute de metri, în spatele lor, alţi şoferi inconştienţi n-au mai putut înainta.

Tinerii au fost preluaţi de poliţişti şi duşi până la spitalul din Smeeni, unde au rămas peste noapte.