E alertă la Constanţa, după ce pe plaja din staţiunea Mamaia au fost descoperite cadavrele mai multor păsări sălbatice. Autorităţile vor să se stabilească dacă este sau nu vorba despre gripă aviară

DISTRIBUIȚI

E alertă la Constanţa, după ce pe plaja din staţiunea Mamaia au fost descoperite cadavrele mai multor păsări sălbatice. Unele dintre ele erau într-o stare avansată de putrefacţie. Autorităţile au promis că vor trimite la laborator probe pentru analize, aşa încât să se stabilească dacă este sau nu vorba despre gripă aviară. Apariţia păsărilor pe plajă vine la doar câteva zile după ce autoritatea naţională sanitar-veterinară a confirmat prezenţa virusului la două lebede găsite şi un cormoran moarte în portul Constanţa.

Neplacuta descoperire a fost făcuta de câţiva copii care se jucau pe plajă. Până să vină autorităţile şi să ridice leşurile, toţi turiştii care s-au plimbat azi pe malul mării s-au panicat.

Teama oamenilor este cu atat mai mare cu cât în urmă cu o săptamana autorităţile de la Bucureşti au confirmat prezenţa virusului gripei aviare la Constanţa.

După confirmarea primelor cazuri de gripă aviară, direcţia sanitar veterinară din Constanţa a dipsus luarea unor măsuri de siguranţă. Astfel, au fost închise toate târgurile şi oboarele din judeţ. De asemenea, s-a dispus menţinerea păsărilor din gospodărie în adăposturi închise şi interzicerea accesului înaripatelor domestice pe luciul apei.