După ore întregi de discuţii şi schimbări de situaţii, demisiile celor trei miniştri, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, au fost acceptate de conducerea PSD. Însă, cele două doamne nu au fost excluse definitiv

DISTRIBUIȚI

După ore întregi de discuţii şi schimbări de situaţii, demisiile celor trei miniştri, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, au fost acceptate de conducerea PSD. Însă, cele două doamne nu au fost excluse definitiv. Shhaideh rămâne în Guvernul Tudose cu funcţia de consilier de stat, iar Rovana Plumb va fi numită preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene. Toată situaţia a dus la scăderera credibilităţii PSD, iar specialiştii spun că această criză din interiorul partidului se va prelungi.

Discuţiile pe tema remanierii celor trei miniştri au durat mai bine de 5 ore. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au pus demisiile pe masă la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, însă colegii lor de partid le-au respins. Totuşi, după o oră, conducerea PSD a decis să-i lase pe cei trei să părăsească Guvernul.

„Mica remaniere” din guvernul Tudose vine după ce numele celor două, Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, au apărut în dosarul Belina.

Sevil Shhaideh a fost deja pusă sub acuzare în dosarul Belina. Procurorii o cercetează pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi sprijinit trecerea ilegală a insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. În ceea ce îl priveşte pe Răzvan Cuc, premierul l-a apostrofat public într-o şedinţă de guvern cu privire la pierderile înregistrate de TAROM şi pentru că nu a luat la control şantierele de construcţie a autostrăzilor. Liviu Dragnea, însă, i-a reproşat doar…lipsa de comunicare, nu şi lipsa meritelor. Toată această situaţie a dus la o criză în interiorul partidului, spun specialiştii.

De altfel, şi credibilitatea poporului în PSD a scăzut.

Cele trei demisii din guvernul Tudose trebuie să fie acceptate şi de preşedintele Klaus Iohannis.