După o săptămână de ninsori şi viscol puternic, la Constanţa nămeţii de zăpadă încă zac pe marginea şoselelor. Asta l-a făcut pe un tânăr să pună piciorul în prag. Acesta a decis să îşi amenajeze o pârtie în curte

DISTRIBUIȚI

Când autorităţile dau greş, nu ne rămâne decât să facem haz de necaz. După o săptămână de ninsori şi viscol puternic, la Constanţa a ieşit soarele. Chiar şi aşa, nămeţii de zăpadă încă zac pe marginea şoselelor, iar pe unele străzi utilajele de deszăpezire nici măcar nu au intrat. Asta l-a făcut pe un tânăr să pună piciorul în prag. Acesta a decis să-şi strângă singur zăpada din faţa casei şi să îşi amenajeze o pârtie în curte. Trei zile a muncit la ea, dar spune că a meritat tot efortul. Acum îl invidiază şi vecinii.

Tânărul a vrut sa îmbine utilul cu plăcutul. Cum bani de munte nu prea are, iar pe strada lui nu şi-a mai făcut apariţia de zile bune niciun utilaj de deszăpezire, s-a gândit să folosească zăpada pentru distracţie şi senzaţii tari. Aşa a apărut în curte pârtia de schi.

Tânărul inventiv a fost susţinut de iubita lui. Dar… numai moral.
Cât despre vecini, aceştia au fost sceptici la început, însa atunci când pârtia a fost gata, au cam fost şi ei tentanţi să o încerce.

Timp de câteva zile, tânărul a putut schia în voie. Din peisaj nu a lipsit nici vinul roşu fiert. Mai ceva ca pe pârtiile montane. Acum, în contextul în care meteorologii au anunţat că va ninge din nou la Constanţa, tânărul se gândeşte deja la o nouă provocare.