După încă un val de căldură care a adus în ţară noastră temperaturi de până la 40 de grade, de mâine seară revin ploile şi vijeliile

DISTRIBUIȚI

După încă un val de căldură care a adus în ţară noastră temperaturi de până la 40 de grade, de mâine seară revin ploile şi vijeliile. Până atunci însă, sunt în vigoare două coduri de caniculă.

În cursul zilei de mâine valul de căldură va persista în zonele joase din sudul, centrul şi estul ţării.

Pe arii extinse, indicele temperatură-umezeală va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În cele două judeţe care sunt sub avertizare cod portocaliu disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent valoarea de 39 grade celsius.

Începând de după-amiază însă, lucrurile se schimbă radical şi după multe zile caniculare, revine instabilitatea atmosferică ce se va manifesta în jumătatea de vest a teritoriului prin averse torenţiale însoţite de frecvente descărcări electrice, dar şi intensificări ale vântului ce vor putea căpăta aspect de vijelie. De asemenea, pe anumite zone restrânse, este posibil să cadă şi grindina. În zona de munte a judeţelor afectate de codul portocaliu, cantităţile de apă vor putea depăşi chiar şi 80-90l pe mp.