După ce primul câştigător a fost acuzat de plagiat, Primăria Capitalei a desemnat un nou învingător, iar acum, Bucureştiul are un nou logo

DISTRIBUIȚI

După ce primul câştigător a fost acuzat de plagiat, Primăria Capitalei a desemnat un nou învingător, iar acum, Bucureştiul are un nou logo.

El spune că lucrarea sa scoate în evidenţă valori reprezentative pentru capitală, precum istoria, cultura şi sportul. Validarea oficială şi înmânarea premiului va avea loc pe data de 12 Mai, doar dacă până la acel moment nu apar noi sesizări privind un eventual plagiat. Câştigătorul a stat de vorbă cu colegii noştri de la Braşov TV.

Absolvent de design industrial, Alexandru Mihai Nenciu este cel a cărei propunere de logo a fost desemnată câştigătoare şi care era clasată imediat după logo-ul deja celebru, al timişoreanului acuzat de plagiat. El spune că acest logo reprezintă un cumul de valori reprezentative pentru Bucureşti.

Oamenii au avut păreri diferite, însă în momentul în care câştigătorului îi va fi înmânat premiul, în mediul online vor fi publicate toate lucrările participante la concurs. În funcţie de reacţiile publicului, unele dintre participanţi vor obţine premii de popularitate şi vor fi contactaţi ulterior pentru colaborare de către instituţiile subordonate Primăriei Capitalei.

Unul dintre membrii jurilui a fost de acord să ne vorbească despre ce s-a urmărit şi care au fost criteriile după care s-a ales câştigătorul.

Celelalte criterii au fost atractivitatea, adaptabilitatea, originalitatea şi funcţionalitate.

Juriul şi organizatorii au decis ca acordarea premiului să aibă loc peste o săptămână, pentru a evita situaţia precedentă, când timişoreanul care a creat primul logo a fost descalificat din cauza asemănării izbitoare a creaţiei sale cu logo-ul oraşului taiwanez Taipei.

În total, la concurs s-au înscris 230 de persoane, dintre care doar 203 de înscrieri au fost validate.