După ce au votat majorările salariale pentru funcţionari, aleşii locali din Câmpina şi-au aprobat câte un cadou şi pentru ei. 24 de consilieri vor merge pe banii publici în delegaţii în Suedia, Danemarca, Portugalia, Turcia sau Grecia

DISTRIBUIȚI

După ce au votat majorările salariale pentru funcţionari, aleşii locali din Câmpina şi-au aprobat câte un cadou şi pentru ei. 24 de consilieri vor merge pe banii publici în delegaţii în Suedia, Danemarca, Portugalia, Turcia sau Grecia. Doar pentru cazare şi masă, pentru fiecare consilier, contribuabilii vor plăti aproape 18.000 de lei. Asta fără să punem la calcul diurna şi transportul.

A devenit deja o tradiţie ca la sfârşitul verii, consilierii locali să-şi împartă vacanţele pe banii publici în staţiuni de lux la malul mării sau în capitale de top din Europa. 24 de consilieri locali din Câmpina s-au înscris pentru delegaţiile în interes de serviciu.

Pentru deplasările din septembrie, din banii câmpinenilor, se vor scurge între 5.800 şi 7.000 de euro pentru sejurul unui singur consilier în Grecia şi între 4.700 şi 5.800 de euro pentru cel din Turcia.

Curios este însă faptul că preţurile pentru deplasările propuse de Patronatul Serviciilor Publice din România sunt chiar şi de cinci ori mai mari decât cele pe care le găsim pe site-urile agenţiilor de turism. Pentru un resort de 5 stele din Turcia, preţurile încep de la 4.000 de lei de persoană, în regim all inclusive. Iar pentru Suedia, preţurile cazării în luna septembrie, la un hotel de 4 stele, variază între 3.500 de lei şi 6.000 de lei, sejurul pentru o persoană.

Câmpinenii au păreri diferite despre plimbările aleşilor pe banii contribuabililor.

Consilierii locali mai aveau pe listă o propunere de deplasare, în interes de serviciu, în Portugalia, însă au ratat schimbul de experienţă din cauza incendiilor de pădure care au afectat ţara.