După ce au fost desfiinţate fabricile de armament care existau în România înainte de 1989, acum investitorii străini sunt interesaţi să facă arme în ţara noastră

DISTRIBUIȚI

După ce au fost desfiinţate fabricile de armament care existau în România înainte de 1989, acum investitorii străini sunt interesaţi să facă arme în ţara noastră. Una dintre fabrici ar putea fi chiar Electromecanica din Ploieşti, acolo unde în prezent se fac rachete antigrindină, dar unde sunt discuţii să se producă rachete cu rază scurtă de acţiune, cu care să fie dotată, în primul rând, armata română. În alte două fabrici s-ar putea produce în viitor transportoare blindate. Ministrul economiei, Mihai Fifor face în aceste zile un inventar al potenţialului de care dispune ţara noastră în ceea ce priveşte producţia de armament.

Partenerii străini şi-au exprimat dorinţa de a investi în retehnologizarea unor fabrici vechi cunoscute ca producătoare de armament din România.

Ministrul Economiei a spus însă că potenţialii investitori vin la cumpărături.

Ministrul nu a vrut să dezvăluie numele producătorului de armament interesat dar a precizat că este vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune, nu rachete

antigrindină. Acesta nu este singurul proiect care priveşte dotarea armatei române.

România ar putea deveni în viitorul apropiat exportator de transportoare blindate, dacă toate lucrurile vor decurge bine. Social democraţii şi-au asumat prin programul de guvernare alocarea 2% din PIB pentru înzestrarea armatei române.