Dunărea rămâne blocată în zona Galaţi-Tulcea, din cauza sloiurilor. Se mai circulă doar între Brăila şi Tulcea, dar şi aici numai anumite vapoare au dreptul să intre pe şenalul navigabil

DISTRIBUIȚI

Dunărea rămâne blocată în zona Galaţi-Tulcea, din cauza sloiurilor! Se mai circulă doar între Brăila şi Tulcea, dar şi aici numai anumite vapoare au dreptul să intre pe şenalul navigabil, însoţite de împingatoare de mare tonaj, pentru că spărgatorul Perseus abia face faţă blocurilor de gheaţă aduse de fluviu. În plus, este şi ceaţă densă! Şi tocmai din cauza ei s-au închis şi porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Sunt zeci de nave oprite în toate porturile, după ce autorităţile au închis circulaţia pe Dunare.
Două vapoare blocate între sloiuri, în apropiere de Isaccea, au fost scoase cu greu de acolo. Probleme sunt şi pentru cei care vor să ajungă din Galaţi în Tulcea. Bacul trece doar de două ori pe zi.

La Tulcea este şi mai rău! O navă de transport persoane şi marfă stă încărcată cu peste 50 de tone de alimente şi nu poate pleca din port, din cauza sloiurilor. Astfel, localităţile din Delta Dunării rămân, în continuare, neaprovizionate.

Nici navele care transportau zilnic pasagerii nu se mai urnesc din port. Astfel, mulţi dintre locuitorii Deltei rămaşi în Tulcea de când a început vremea rea nu se mai pot întoarce acasă.
Un telespectator ne-a trimis câteva fotografii de la Mila 23 şi ne-a cerut cu disperare ajutorul! Toate localităţile din Deltă sunt izolate.