Drama de la Colectiv, în care suflete nevinovate au ars de vii, nu trebuie uitată niciodată. Peste 2.000 de oameni au fost aseară în faţa clubului, în memoria celor ce au pierit acum doi ani. Rudele şi prietenii celor care s-au stins în incendiu sau oameni simpli, care au venit doar să aducă un omagiu, au mers în marş spre clubul morţii

DISTRIBUIȚI

Drama de la Colectiv, în care suflete nevinovate au ars de vii, nu trebuie uitată niciodată. Peste 2.000 de oameni au fost aseară în faţa clubului, în memoria celor ce au pierit acum doi ani. Rudele şi prietenii celor care s-au stins în incendiu sau oameni simpli, care au venit doar să aducă un omagiu, au mers în marş spre clubul morţii. Au venit cu flori, au aprins lumănări şi au cântat zeci de cântece…în amintirea sufletelor care au pierit într-un mod cumplit. 65 de tineri au murit în urma incendiului de la Colectiv, iar alţi aproape 150 au fost răniţi.

Uniţi de durere, furie sau poate resemnare, românii au demonstrat încă o dată ce înseamnă solidaritatea. Sute de oameni s-au strâns în centrul Capitalei să comemoreze victimele tragediei de la Colectiv. Rude, prieteni sau oameni fără legătură cu victimele incendiului au venit cu candele, flori şi au purtat tricouri pe care au fost imprimate chipurile celor 65 de îngeri. Cu emoţie în glas, acest domn povesteşte că şi-a pierdut 16 apropiaţi în seara de 30 octombrie. Este revoltat că în doi ani nu s-a schimbat nimic.

Printre participanţii „Marşului Chitarelor” s-au numărat şi părinţii celor răniţi în incendiu. Printrei ei, şi tatăl colegului nostru Bogdan Moleşag. A venit la eveniment pentru a atrage atenţia că ce s-a întâmplat la Colectiv nu trebuie uitat.

Marşul s-a încheiat în faţa clubului Colectiv. Altarul improvizat în Piaţa Bucur s-a umplut iar cu lumănări şi cu fotografiile victimelor. Oamenii s-au aşezat în cerc în jurul monumentului ridicat în memoria sufletelor care s-au stins prea devreme. Participanţii au cântat minute în şir în memoria celor 65 de nevinovaţi.

La ora 22:32, ora la care s-a declanşat iadul în clubul Colectiv, oamenii au ţinut înlăcrimaţi un moment de reculegere. 27 de suflete au murit chiar în noaptea tragediei. Alţi 38 de tineri au fost răpuşi ulterior de rănile mult prea grave şi de infecţiile din spitalele de la noi.