Două staţii noi de metrou au fost inaugurate astăzi. Aşteptate de caţiva ani de locuitorii din nordul Bucureştiului, staţiile Laminorului şi Străulesti şi-au deschis porţile pentru călători

DISTRIBUIȚI

Două staţii noi de metrou au fost inaugurate astăzi. Aşteptate de caţiva ani de locuitorii din nordul Bucureştiului, staţiile Laminorului şi Străulesti şi-au deschis de astazi porţile pentru călători. Bucureştenii din nord vor putea ajunge astfel mai rapid şi mai confortabil în centrul Capitalei. Însă trenurile cu care vor parcurge cei aproximativ 2 km sunt vechi de 30 de ani.

Magistrala 4 de metrou, Gara de Nord – Străuleşti, este acum completă. Ultimele două staţii din proiect, Laminorului şi Străuleşti, au fost deschise astăzi în prezenţa ministrului Transporturilor şi a directorului Metrorex.

Călătorii, fericiţi că aşteptarea a luat sfârşit, au fost încântaţi de noile staţii.

Magistrala 4 de metrou are acum opt staţii şi o lungime totală de 6 km, tronsonul staţiilor noi măsurând aproximativ 2 km.

Acum este facilitată legătura între Bucureştii Noi, Străuleşti şi centrul oraşului.

Conexiunea între staţiile Parc Bazilescu şi Străuleşti se realizează printr-un tunel pe un singur fir de circulaţie cu trenuri vechi de 30 de ani.

Ambele staţii sunt prevăzute cu 4 căi de acces, scări rulante şi scări fixe. Constructorii au ţinut cont şi de persoanele cu dizabilităţi.

Dar proiectul prevede şi construirea depoului şi parcării Străuleşti.

Proiectul a costat în total peste 250 de milioane de euro.