Dosarul de revoluţionar al deputatului Cătălin Rădulescu, verificat de procurori: „Să-mi ia certificatul. Mă piş pe el. Nu mă mai interesează“

DISTRIBUIȚI
Timişoreanul Corneliu Vaida a contestat certificatul de revoluţionar al lui Cătălin Rădulescu, iar surse din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor au declarat pentru „Adevărul” că dosarul de revoluţionar al deputatului a fost solicitat de Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cătălin Rădulescu se arată revoltat numai la gândul că cineva îi pune la îndoială trecutul revoluţionar.

Interviul acordat ziarului „Adevărul”, în care a declarat că a păstrat arma cu care a tras la Revoluţie în Timişoara, i-a adus deputatului PSD un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cu ocazia audierii sale, deputatul Rădulescu le-a declarat procurorilor că nu a avut nicio armă la Revoluţie. „Am început să bravez, să mă dau mare, lăudându-mă că aş avea arma pe care am avut-o la Revoluţie, ceea ce nu este adevărat. Nu am tras la Revoluţie. Am căzut vitimă a propriei mele superficialităţi”, a declarat Rădulescu. Deputatul Cătălin Rădulescu are, însă, certificat de luptător determinant în Revoluţie care îi aduce o indemnizaţie lunară de aproximativ 500 de euro. În urma declaraţiilor referitoare la implicarea sa în Revoluţia de la Timişoara în timp ce era medic în Argeş, timişoreanul Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al Armatei şi al revoluţionarilor din decembrie 1989, a cerut reanalizarea dosarului de revoluţionar al deputatului Cătălin Rădulescu.

„Menţionez că am contactat mai mulţi revoluţionari din Timişoara şi nimeni nu l-a văzut pe acesta în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, nici în faţa casei preotului Laszlo Tokes şi nici în alta parte – aşa cum declara public acesta. În consecinţă vă solicit să faceţi public dosarul pe baza căruia acesui personaj i s-a acordat titlul de LRD (n.r. – luptător cu rol determinant) şi să cercetaţi veridicitatea declaraţiilor din dosar şi temeinicia acordării titlului”, se arată în contestaţia lui Vaida.

sursa: www.adevarul.ro