Donald Trump se află în mijlocul unui nou scandal de presă. În prima conferinţă cu jurnaliştii după câştigarea alegerilor, preşedintele-ales a refuzat să răspundă întrebărilor reporterului CNN

DISTRIBUIȚI

Donald Trump se află în mijlocul unui nou scandal de presă. În prima conferinţă cu jurnaliştii după câştigarea alegerilor, preşedintele-ales a răbufnit şi a refuzat să răspundă întrebărilor reporterului CNN. Motivul? Televiziunea de ştiri ar fi difuzat informaţii false despre el. Mai exact, CNN a susţinut că serviciile de informaţii din Rusia deţin date compromiţătoare despre Trump, care ar fi apelat la serviciile unor prostituate, la Moscova.

Raportul incriminator ar face parte din dosarul care analizează implicarea Rusiei în campania prezidenţială din Statele Unite, prin atacuri cibernetice care i-au vizat pe democraţi şi pe candidata acestora. Raportul în cauză ar fi fost întocmit de un fost spion britanic şi precizează că Donald Trump ar fi angajat mai multe prostituate pe care le-ar fi dus în camera sa de hotel, pe când se afla la Moscova. Înregistrările audio şi video cu scena respectivă s-ar afla în posesia serviciilor de informaţii ruse. Acestea le-ar putea folosi ca să îl şantajeze pe Trump. Preşedintele-ales a respins cu vehemenţă atât aceste informaţii, cât şi întrebările reporterului CNN acreditat la Casa Albă.

El a atacat atât postul de televiziune, cât şi site-ul Buzzfeed, care a preluat subiectul. Trump a asemănat serviciile de securitate americane care ar fi scurs informaţiile incriminatoare la adresa lui cu… Germania nazistă.

Trump se declară optimist că va putea repara relaţia cu Rusia.

Kremlinul a precizat că nu deţine nicio informaţie compromiţătoare despre Trump, şi că raportul care ar susţine acest lucru este pură ficţiune.